Jednoduchý recept

Vepřové s rybí příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35539

Ingredience

2 ks Celer - nať
2 ks Cibulka jarní
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
2 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
2 polévková lžíce Pasta z kukuřičné mouky
2 polévková lžíce Shiitake houby
1 kávová lžička Sůl
300 g Vepřová kýta
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 056kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 18 g
28% Sodík 551 mg
27% Bílkoviny 15 g

Vepřové s rybí příchutí postup přípravy receptu:

1

Ponoříme do teplé vody na 20 minut čínské houby, poté je propláchneme pod studenou tekoucí vodou a pokrájíme nadrobno.

2

Na nudličky pokrájíme vepřové maso a smícháme v míse se špetkou soli a polovinou solamylu, aby se v ní obalily.

3

Rozehřejeme ve woku lžíci rostlinného oleje, přidáme nudličky vepřového masa a minutu smažíme, poté maso vyndáme a necháme stranou.

4

Rozehřejeme ve woku zbývající olej, osmahneme na něm nasekaný česnek, zázvor, bílé části jarních cibulek, celer a houby. Přidáme do woku zpět maso se solí, sójovou omáčkou, cukrem, vínem, vinným octem a vše promícháme a minutu povaříme.

5

Nakonec přidáme zelenou část jarních cibulek a zbylý solamyl se sezamovým olejem. Mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

6

Okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept