Majonéza z vařených žloutků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza z vařených žloutků
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 3554 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Citrony |
250 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 287,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,2mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza z vařených žloutků postup přípravy receptu:
1 | Vařené žloutky prolisujeme a utřeme se syrovými žloutky. Za stálého přikapávání oleje třeme na hustou hmotu. |
2 | Potom přidáme worcester, citronovou šťávu a pokud je třeba, zředíme majonézu smetanou. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.