Recept

Vepřové maso se švestkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35541

Ingredience

1 špetka Chilli omáčka
2 ks Cibulka jarní
4 kávová lžička Cukr třtinový
5 kávová lžička Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
4 polévková lžíce Omáčka švestková
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
450 g Vepřová kýta
1,5 dl Voda pitná
2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
4% Sacharidy 16 g
28% Tuky 21 g
19% Sodík 387 mg
39% Bílkoviny 22 g

Vepřové maso se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme solamyl, rýžové víno, skořici, cukr a sójovou omáčku. Nudličky přelijeme směsí a promícháme. Maso necháme zhruba půl hodiny marinovat. Poté vyjmeme a marinádu odložíme.

2

Ve Woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky smažíme za stálého míchání zhruba 4 minuty. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdrcený česnek, omáčku hoisin, švestkovou omáčku, chilli omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Na závěr přilijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept