Vepřové maso se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli omáčka |
2 ks | Cibulka jarní |
4 kávová lžička | Cukr třtinový |
5 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka Hoisin |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
4 polévková lžíce | Omáčka švestková |
1 špetka | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
450 g | Vepřová kýta |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 75,4mg |
Draslík | 442,2mg |
Vláknina | 798,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Omáčka Hoisin, Omáčka švestková, Skořice mletá, Vepřová kýta, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme solamyl, rýžové víno, skořici, cukr a sójovou omáčku. Nudličky přelijeme směsí a promícháme. Maso necháme zhruba půl hodiny marinovat. Poté vyjmeme a marinádu odložíme. |
2 | Ve Woku rozehřejeme olej a vepřové nudličky smažíme za stálého míchání zhruba 4 minuty. Poté přidáme nakrájené jarní cibulky, rozdrcený česnek, omáčku hoisin, švestkovou omáčku, chilli omáčku a vodu. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni za občasného míchání vaříme 10 minut. Na závěr přilijeme uschovanou marinádu a povaříme 5 minut. Podáváme horké. |