Recept

Bramborové šišky s ořechy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35542
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
100 g Máslo čerstvé
8 kávová lžička Med včelí
300 g Mouka pšeničná hrubá
200 g Ořechy vlašské
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná
1 polévková lžíce Cukr krystal
4 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 888kJ
21% Sacharidy 77 g
51% Tuky 38 g
7% Sodík 143 mg
27% Bílkoviny 15 g

Bramborové šišky s ořechy postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve dvou litrech osolené vody ve slupce. Měkké brambory scedíme, dáme je vychladnout, oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Vál posypeme hladkou moukou, dáme na něj nastrouhané brambory. Uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, přidáme sůl, cukr a zpracujeme těsto tak, aby nelepilo na ruce. Rukama utvoříme šišku dlouhou asi 30 cm o průměru 5 cm a nožem vykrajujeme kousky dlouhé 1 cm. Následně pomocí dlaní tvarujeme malé šišky.

2

V hrnci ve dvou litrech vařící vody je povaříme 10 minut. Vodu osolíme špetkou soli. Když jsou hotové, tak vyplavou nahoru. Uvařené scedíme, opláchneme teplou vodou a dáme do mísy.

3

Ořechy pomeleme na strojku a smícháme s vanilkovým cukrem. Na pánvičce roztopíme máslo. Na jednotlivé talíře naskládáme teplé šišky, které polijeme teplým máslem, posypeme ořechy a pokapeme medem.

Poznámka

Takto připravené šišky podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodné jsou také jako sladký dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept