Jednoduchý recept

Vepřové řízky pikantní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35543
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
1,5 dl Pomerančová šťáva
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tabasco
400 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 320 kcal
Kilojoule 1 340kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
13% Sodík 261 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vepřové řízky pikantní postup přípravy receptu:

1

Hliníkovou fólii dáme na talíř a položíme na ni vepřové maso, osolíme a opepříme ho.

2

Rozehřejeme v pánvi pomerančovou marmeládu, pomerančovou kůru a šťávu, tabasco a vinný ocet a mícháme, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs přelijeme přes maso a zabalíme fólií, aby nevytékala šťáva. Maso ve fólii zapékáme na grilu 25 minut a občas balíček obrátíme.

3

V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme pokrájenou papriku a 4 minuty smažíme.

4

Vyndáme z fólie maso, položíme na rošt a šťávu z fólie přidáme do pánve s omáčkou. Vepřové maso opékáme dalších 20 minut za občasného obracení.

5

Smícháme v misce solamyl s trochou pomerančové šťávy. Přidáme ji do omáčky se zbývající vypečenou šťávou. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

6

Vepřové maso pokrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Z pomeranče použijeme nastrouhanou kůru a šťávu. Doporučujeme podávat s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept