Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 35548
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
100 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
70 g Máslo čerstvé
400 g Mouka pšeničná hrubá
120 g Ořechy vlašské
200 g Povidla švestková
1 špetka Sůl
100 g Tvaroh měkký
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,070 kcal
Kilojoule 4 478kJ
43% Sacharidy 156 g
53% Tuky 40 g
8% Sodík 152 mg
50% Bílkoviny 28 g

Povidlové pirohy postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené a vychladlé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na vál, kam jsme už nasypali mouku, přidáme vejce, sůl, měkký tvaroh a vypracujeme těsto, které na vále rozválíme na 3 cm silnou placku. Nakrájíme na čtverce, do každého čtverce dáme lžičku povidel, spojíme do trojúhelníku a okraje pomocí palců pořádně slepíme. Pirohy uvaříme ve vodě. Když vyplavou nahoru, jsou uvařené. Z vody je vybereme děravou vařečkou, dáváme do mísy, polijeme máslem a posypeme ořechy.

2

Máslo rozehřejeme na pánvičce do růžova, ořechy pomeleme, osladíme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept