Jednoduchý recept

Vepřové na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 195 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35550

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta
3 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Víno rýžové čínské
175 g Zelí čínské
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 987kJ
2% Sacharidy 8 g
137% Tuky 103 g
19% Sodík 372 mg
24% Bílkoviny 13 g

Vepřové na zelenině postup přípravy receptu:

1

Na nudličky pokrájíme vepřové maso a dáme na talíř. Smícháme v misce polovinu sójové omáčky a polovinu cukru, víno, pastu z kukuřičné mouky a nalijeme směs na vepřové maso, promícháme, aby se maso pokrylo marinádou, a necháme 15 minut marinovat.

2

Mrkev, papriku a čínské zelí nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na něm minutu vepřové nudličky, poté je vyndáme a udržujeme stranou teplé. Přidáme mrkev, papriku, čínské zelí, pokrájenou jarní cibulku a zázvor a dvě minuty smažíme za neustálého míchání. Přidáme zbývající cukr, sůl, vepřové maso, zbylou sójovou omáčku a vodu a promícháme. Necháme dvě minuty povařit.

3

Hotový pokrm okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept