Vepřové na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na zelenině
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 195 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika zelená |
1 kávová lžička | Pasta z kukuřičné mouky |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová kýta |
1 kávová lžička | Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
175 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 42,3mg |
Draslík | 366,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vepřová kýta, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Zázvor mletý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sojová světlá, Pasta z kukuřičné mouky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky pokrájíme vepřové maso a dáme na talíř. Smícháme v misce polovinu sójové omáčky a polovinu cukru, víno, pastu z kukuřičné mouky a nalijeme směs na vepřové maso, promícháme, aby se maso pokrylo marinádou, a necháme 15 minut marinovat. |
2 | Mrkev, papriku a čínské zelí nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na něm minutu vepřové nudličky, poté je vyndáme a udržujeme stranou teplé. Přidáme mrkev, papriku, čínské zelí, pokrájenou jarní cibulku a zázvor a dvě minuty smažíme za neustálého míchání. Přidáme zbývající cukr, sůl, vepřové maso, zbylou sójovou omáčku a vodu a promícháme. Necháme dvě minuty povařit. |
3 | Hotový pokrm okamžitě podáváme. |