Recept

Vepřové na ostružinách a jablkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35552

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Jablka
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
175 g Ostružiny
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
500 g Vepřová kýta
4 polévková lžíce Voda pitná
1,5 dl Víno růžové
1,5 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
8% Sacharidy 29 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 441 mg
45% Bílkoviny 26 g

Vepřové na ostružinách a jablkách postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut.

2

Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla.

Poznámka

Doporučujeme podávat s čerstvě uvařenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept