Vepřové na ostružinách a jablkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na ostružinách a jablkách
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
175 g | Ostružiny |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 g | Vepřová kýta |
1,5 dl | Víno růžové |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 84,4mg |
Draslík | 688,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Med včelí, Olej slunečnicový, Ostružiny, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob, Víno růžové, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na ostružinách a jablkách postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme v teflonové pánvi olej a osmahneme na něm 5 minut maso. Poté vyjmeme a do výpeku přilijeme vývar a víno, přidáme med a tymián. Vše promícháme, necháme vařit a přidáme vepřové maso, citronovou šťávu a pokrájená jablka, která jsme oloupali a vykrojili jádřince. Vaříme bez pokličky 5 minut. Přidáme ostružiny, osolíme, opepříme a povaříme ještě dalších 5 minut. |
2 | Přidáme směs vody se solamylem, aby omáčka zhoustla. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s čerstvě uvařenou zeleninou.