Recept

Masové koule s mátovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35554

Ingredience

2 polévková lžíce Máta
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Ořechy vlašské
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
40 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
2,5 dl Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,115 kcal
Kilojoule 4 667kJ
6% Sacharidy 21 g
127% Tuky 95 g
28% Sodík 551 mg
71% Bílkoviny 40 g

Masové koule s mátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme strouhanku, mleté vepřové maso, polovinu dávky soli a pepře, nové koření, polovinu nasekané máty, utřený česnek a vše promícháme s vejcem. Uděláme ze směsi 20 kuliček.

2

Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme na něm kuličky. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme všechen olej, ponecháme jen 1 lžíci. Přidáme do pánve pokrájenou papriku na proužky a smažíme 2 minuty. Přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, kuličky vrátíme do woku a zamícháme, aby se obalily omáčkou. Vaříme 10 minut a občas je obrátíme.

3

Do woku přidáme zbývající nasekanou mátu, drobně nasekané vlašské ořechy a povaříme 3 minuty.

4

Kuličky podáváme teplé.

Poznámka

Doporučujeme podávat s čínskými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept