Vepřové Stroganoff - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové Stroganoff
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 35558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Jogurt krémový bílý natur |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
350 g | Vepřová kýta |
4,3 dl | Vývar drůbeží |
125 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 78,2mg |
Draslík | 636,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vepřová kýta, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt krémový bílý natur, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové Stroganoff postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na plátky. Rozehřejeme ve velké pánvi olej a osmahneme na něm maso, pokrájenou cibuli a česnek asi 5 minut. Smícháme rajčatový protlak s moukou a vývarem a vmícháme do pánve k masu. Přidáme pokrájené žampiony, nakrájenou papriku bez semen, sůl, pepř a muškátový oříšek. Směs přivedeme k varu a pod pokličkou na mírném plameni vaříme asi 20 minut, aby maso změklo. Sundáme směs z ohně a vmícháme bílý jogurt. Hotový pokrm podáváme teplý. |