Jednoduchý recept

Medailónky vepřové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35559
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr moučkový
2 ks Jablka
1,5 dl Mošt jablečný
2 kávová lžička Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šalvěj sušená
1 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka
1,5 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 276kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 7 g
27% Sodík 536 mg
56% Bílkoviny 31 g

Medailónky vepřové postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později.

2

Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut.

3

Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme.

4

Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme.

Poznámka

Doporučujeme podávat s uvařenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept