Medailónky vepřové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailónky vepřové
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35559 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 ks | Jablka |
1,5 dl | Mošt jablečný |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šalvěj sušená |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
1,5 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 929,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 54,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jablka, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mošt jablečný, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailónky vepřové postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na medailonky, zbavíme tučných kousků a každý kousek převážeme po obvodu nití, aby držel kulatý tvar. Dáme stranou na později. |
2 | Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cukr a smažíme do zlatova. Do pánve přidáme maso a z každé strany smažíme 2 minuty. Přidáme jablečný mošt, vývar a šalvěj. Přivedeme k varu a povaříme 20 minut. |
3 | Z jablek vykrájíme jadřince a pokrájíme každé na 8 dílků. Omočíme v citronové šťávě, aby nezhnědly. Přidáme jablka k vepřovému a promícháme. Osolíme, opepříme a 4 minuty povaříme. |
4 | Odstraníme z masa nitě a okamžitě podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s uvařenou zeleninou.