Recept

Dušené brambory se smetanou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 35560
Kategorie: Brambory

Ingredience

800 g Brambory
1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
50 g Pažitka
3 g Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
29 g Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 15 g
72% Sodík 1 g
13% Bílkoviny 7 g

Dušené brambory se smetanou a houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo plátky a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme.

2

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na 2 lžících másla dozlatova, přidáme pokrájené čerstvé houby a za občasného míchání podusíme. Přilijeme smetanu, osolíme 8g soli, opepříme a krátce povaříme.

3

Brambory rozložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou a poklademe plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept