Jednoduchý recept

Palačinkové závitky s humrovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 35565
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
50 g Humr
20 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
125 g Mouka pšeničná hladká
15 g Pažitka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
220 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 441kJ
8% Sacharidy 27 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 200 mg
24% Bílkoviny 14 g

Palačinkové závitky s humrovým masem postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme mouku, špetku soli, přilijeme mléko a přidáme 120 gramů zakysané smetany. Vyšleháme těsto na palačinky. Nakonec do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků.

2

V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm postupně tenké palačinky.

3

Do pánve vyklopíme humrové maso z konzervy, zakápneme citronovou šťávou, přidáme 100 gramů zakysané smetany, posekanou pažitku, prohřejeme a odstavíme. Palačinky pomažeme humrovou směsí, zavineme, nakrájíme na kratší závitky a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept