Noky z ovesných vloček s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Noky z ovesných vloček s tvarohem
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35566 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Hrozinky |
30 g | Máslo čerstvé |
6 g | Sůl |
200 g | Tvaroh tvrdý |
2 l | Voda pitná |
Na těsto | |
---|---|
150 g | Mouka polohrubá |
350 g | Ovesné vločky |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 193,0mg |
Draslík | 653,0mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Sůl, Voda pitná, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh tvrdý, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Noky z ovesných vloček s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Smícháme ovesné vločky s moukou, vejci, solí a vodou, vypracujeme tuhé těsto, z kterého namočenou lžící vykrajujeme noky. Vaříme asi 5 minut v mírně vroucí, osolené vodě. Vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na mísu. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhaným tvarohem, který promícháme s hrozinkami. |