Jednoduchý recept

Plněné zapékané cannelloni

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 35569
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Bobkový list
8 ks Cannelloni
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 dl Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
115 g Ricotta
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
300 g Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
60 g Šunka parmská
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 659kJ
4% Sacharidy 15 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 417 mg
30% Bílkoviny 17 g

Plněné zapékané cannelloni postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm špenát cca 3 minuty, poté sundáme pánev z ohně. Vmícháme do ní parmezán, šunku a ricottu, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Přidáme vejce, smetanu a vymícháme hladkou pastu.

2

Těstoviny vaříme v hrnci s vařící osolenou vodou cca 12 minut. Poté scedíme a necháme vychladnout.

3

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a 1 minutu smažíme. Přiléváme postupně mléko, přidáme bobkové listy a vaříme 20 minut. Sundáme z pánve a vyndáme bobkové listy.

4

Naplníme lžičkou vychladlé těstoviny. Trochu omáčky dáme na dno zapékací nádoby, vložíme do ní cannelloni a na ně nalijeme zbývající omáčku. Posypeme parmezánem a zapékáme v předehřáté troubě 45 minut.

5

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept