Recept

Pikantní fazolová kaše

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 35570
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
500 g Fazole bílé
1 polévková lžíce Hořčice francouzská
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
4 ks Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 696kJ
32% Sacharidy 117 g
6% Tuky 5 g
217% Sodík 4 g
66% Bílkoviny 37 g

Pikantní fazolová kaše postup přípravy receptu:

1

Fazole promyjeme, dáme do hrnce s horkou vodou (1 litr) a necháme namočenou 2-3 hodiny. Pak vodu vyměníme (1 litr), přidáme bobkový list, celý černý pepř, očištěnou celou cibuli, lžičku soli a fazole pomalu vaříme asi 1.5 hodiny doměkka.

2

Z uvařených fazolí vyjmeme cibuli, bobkový list a fazole propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek.

3

Do horké kaše přimícháme čerstvý žloutek, dochutíme francouzskou pikantní hořčicí, octem a případně dosolíme.

4

K fazolové kaši podáváme sladkokyselé (nebo kvašené) okurky a chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept