Pikantní fazolová kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fazolová kaše
Pikantní fazolová kaše
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35570 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
4 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 92,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazole bílé, Okurky nakládané, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice francouzská, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fazolová kaše postup přípravy receptu:
1 | Fazole promyjeme, dáme do hrnce s horkou vodou (1 litr) a necháme namočenou 2-3 hodiny. Pak vodu vyměníme (1 litr), přidáme bobkový list, celý černý pepř, očištěnou celou cibuli, lžičku soli a fazole pomalu vaříme asi 1.5 hodiny doměkka. |
2 | Z uvařených fazolí vyjmeme cibuli, bobkový list a fazole propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek. |
3 | Do horké kaše přimícháme čerstvý žloutek, dochutíme francouzskou pikantní hořčicí, octem a případně dosolíme. |
4 | K fazolové kaši podáváme sladkokyselé (nebo kvašené) okurky a chléb. |