Jednoduchý recept

Vepřové na jalovci a fenyklu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 135 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35573

Ingredience

0,5 ks Fenykl sladký - hlíza
1 kávová lžička Jalovec
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pomeranče
600 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
2% Sacharidy 7 g
34% Tuky 26 g
4% Sodík 85 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vepřové na jalovci a fenyklu postup přípravy receptu:

1

Pokrájíme hlízu fenyklu a zelené části vyhodíme. Rozdrtíme v hmoždíři jalovec s plátky fenyklu, pomerančovou kůrou a olivovým olejem.

2

Nakrájíme kýtu na řízky a uděláme do každého několik zářezů. Řízky vložíme do pekáče, naneseme na ně směs s jalovcem a fenyklem. Polijeme řízky pomerančovou šťávou, zakryjeme pekáč a necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté řízky pečeme v předehřátém grilu 15 minut. Občas obrátíme.

3

Řízky podáváme se šťávou.

Poznámka

Z pomeranče nastrouháme kůru a použijeme šťávu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept