Vepřové na jalovci a fenyklu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na jalovci a fenyklu
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 135 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35573 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 kávová lžička | Jalovec |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pomeranče |
600 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 703,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Jalovec, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na jalovci a fenyklu postup přípravy receptu:
1 | Pokrájíme hlízu fenyklu a zelené části vyhodíme. Rozdrtíme v hmoždíři jalovec s plátky fenyklu, pomerančovou kůrou a olivovým olejem. |
2 | Nakrájíme kýtu na řízky a uděláme do každého několik zářezů. Řízky vložíme do pekáče, naneseme na ně směs s jalovcem a fenyklem. Polijeme řízky pomerančovou šťávou, zakryjeme pekáč a necháme marinovat v lednici 2 hodiny. Poté řízky pečeme v předehřátém grilu 15 minut. Občas obrátíme. |
3 | Řízky podáváme se šťávou. |
Poznámka
Z pomeranče nastrouháme kůru a použijeme šťávu.