Recept

Špekové bramborové knedle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 32 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 35578
Kategorie: Brambory

Ingredience

2 kg Brambory
500 g Krupice dětská
1 kávová lžička Majoránka
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Pepř bílý
3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
300 g Slanina vepřová
1,5 polévková lžíce Sůl
2 ks Vejce slepičí
5,5 l Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,000 kcal
Kilojoule 4 183kJ
42% Sacharidy 153 g
37% Tuky 28 g
43% Sodík 856 mg
54% Bílkoviny 30 g

Špekové bramborové knedle postup přípravy receptu:

1

Omyté brambory uvaříme ve slupce s 3 litry vody doměkka, pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy.

2

Slaninu pokrájíme na kostičky, žemle nakrájíme též na malé kostičky.

3

V pánvi si vysmažíme téměř dozlatova slaninu, přidáme k ní žemle, promícháme a smažíme dozlatova, pak vychlazenou slaninu s žemlí vyklopíme na brambory. Ještě k bramborům přidáme krupici, vejce, sůl, hrubou mouku, majoránku a bílý pepř. Vše dobře promícháme, pak dáme na pomoučený vál a rukama vypracujeme bramborové polotuhé těsto, které zformujeme na váleček o síle přibližně 6-7 cm. Nožem nakrájíme díly široké též 6-7 cm. Z každého vytvarujeme kulatý knedlík.

4

V hrnci si dáme vařit asi 2.5 litrů vody s 1 lžíci soli. Knedlíky vhazujeme do vařící vody, zmírníme teplotu, občas promícháme a vaříme je pomalu přibližně 8 minut. (Čas vaření zjistíme, když první uvařený knedlík vyjmeme děrovanou naběračkou a rozkrojíme - záleží na velikosti knedlíků).

5

Uvařené knedle vyjmeme s vody, dáme do mísy a propíchneme vidličkou. Polijeme je teplým sádlem a podáváme horké.

Poznámka

Bramborové špekové knedle podáváme samostatně s usmaženou cibulkou nebo jako přílohu k masu, ke špenátu apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept