Palačinky s mletým masem zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palačinky s mletým masem zapečené
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 35582 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
200 g | Palačinky |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Řeřicha |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Gruyére |
10 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 181,2mg |
Draslík | 489,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Řeřicha, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Gruyére, Tuk, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Palačinky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palačinky s mletým masem zapečené postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, bazalku, šalvěj a řeřichu posekáme najemno, česnek prolisujeme, sýr nastrouháme. |
2 | Do mísy vložíme mleté maso, přidáme cibuli, polovinu bylinek, polovinu strouhaného sýru, česnek, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, promícháme a vytvoříme čtyři válečky. Každý váleček položíme na palačinku, zavineme, vyskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme rozkvedlaným vejcem, posypeme zbylým sýrem s bylinkami a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. |
3 | Hotové palačinky rozdělíme na talíře a podáváme teplé. |