Jednoduchý recept

Bramborák z chleba se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35584
Kategorie: Brambory

Ingredience

50 g Anglická slanina
4 dl Bujón hovězí
400 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
100 g Mouka polohrubá
0,5 dl Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 830kJ
25% Sacharidy 90 g
26% Tuky 19 g
1220% Sodík 24 g
62% Bílkoviny 35 g

Bramborák z chleba se slaninou postup přípravy receptu:

1

Tvrdý chleba rozlámeme, dáme do mísy a zalijeme hovězím bujonem z kostky. Necháme ho asi 1 hodinu dobře rozmočit.

2

Anglickou slaninu a vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí.

3

Rozmočený chleba z bujonu scedíme, dáme zpět do mísy a přidáme k němu cibuli, česnek, slaninu, sůl, majoránku, pepř, kmín, vajíčka a polohrubou mouku. Vše důkladně promícháme, případně dochutíme solí.

4

V pánvi si rozpálíme olej. Lžící nabíráme těsto, dáme ho na rozpálený omastek, rozetřeme ho na placičku a smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.

5

Podáváme horké i studené.

Poznámka

Chlebový bramborák podáváme samostatně nebo jako přílohu k omáčkám, zelenině apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept