Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35587

Ingredience

2 kg Kapusta hlávková
2 kávová lžička Majoránka
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
2 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 741kJ
15% Sacharidy 52 g
51% Tuky 38 g
17% Sodík 338 mg
62% Bílkoviny 35 g

Karbanátky s kapustou postup přípravy receptu:

1

Kapustu nakrájíme na širší proužky a v hrnci ve vařící vodě povaříme 30 minut. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky, vejce, majoránku, sůl, pepř, promícháme.

2

Uvařenou kapustu scedíme přes cedník, vysypeme do mísy s masem, promícháme a rukama vytváříme větší kuličky, z kterých na dlani uděláme širší placku. Na pánvi rozehřejeme olej, karbanátky obalujeme ve strouhance, pokládáme do pánve a pečeme do červena.

Poznámka

Karbanátky podáváme teplé, jako příloha je vhodná bramborová kaše s okurkovým salátem. Ozdobíme plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept