Karbanátky s kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky s kapustou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35587 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 kg | Kapusta hlávková |
2 kávová lžička | Majoránka |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 170,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 482,2mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Majoránka, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky s kapustou postup přípravy receptu:
1 | Kapustu nakrájíme na širší proužky a v hrnci ve vařící vodě povaříme 30 minut. Mleté maso dáme do mísy, přidáme česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky, vejce, majoránku, sůl, pepř, promícháme. |
2 | Uvařenou kapustu scedíme přes cedník, vysypeme do mísy s masem, promícháme a rukama vytváříme větší kuličky, z kterých na dlani uděláme širší placku. Na pánvi rozehřejeme olej, karbanátky obalujeme ve strouhance, pokládáme do pánve a pečeme do červena. |
Poznámka
Karbanátky podáváme teplé, jako příloha je vhodná bramborová kaše s okurkovým salátem. Ozdobíme plátkem citrónu.