Recept

Gratinované sekané řízky s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35588
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Hovězí maso mleté
15 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Moravský bochník 45%
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřové maso mleté
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
3% Sacharidy 10 g
59% Tuky 44 g
9% Sodík 183 mg
51% Bílkoviny 29 g

Gratinované sekané řízky s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky a navhlčíme mlékem. Po chvíli žemli vymačkáme a v míse promícháme s mletým masem, vejcem, solí a pepřem.

2

Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. Vyjmeme na čistou pánev.

3

Řízky poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty, kousky másla a plátky sýru. Gratinujeme pod grilem nebo v rozpálené troubě, až se sýr roztaví.

4

Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept