Recept

Pečené mleté bifteky s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35589

Ingredience

50 g Cibule
100 g Houby čerstvé
300 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
3% Sacharidy 11 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 173 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pečené mleté bifteky s houbami postup přípravy receptu:

1

Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené houby, strouhanku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

2

Ze směsy vytvarujeme 8 tenkých bifteků. Vložíme je do pekáče propláchnutého studenou vodou, povrch poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli bifteky obrátíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a dopečeme.

3

Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept