Pečené mleté bifteky s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené mleté bifteky s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35589 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
300 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 163,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené mleté bifteky s houbami postup přípravy receptu:
1 | Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, vejce, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěné, na plátky nakrájené houby, strouhanku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsy vytvarujeme 8 tenkých bifteků. Vložíme je do pekáče propláchnutého studenou vodou, povrch poprášíme hladkou moukou a pečeme v silně vyhřáté troubě. Po chvíli bifteky obrátíme, podle potřeby podlijeme trochou vody a dopečeme. |
3 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát. |