Recept

Bramborové knedlíčky – kluzky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35591

Ingredience

1 kg Brambory
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Solamyl - bramborový škrob
2 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 355 kcal
Kilojoule 1 486kJ
23% Sacharidy 83 g
0% Tuky 0 g
22% Sodík 449 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bramborové knedlíčky – kluzky postup přípravy receptu:

1

Den předem si omyjeme brambory a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka, pak je scedíme.

2

Druhý den si brambory oloupeme, jemně nastrouháme a v míse smícháme se solamylem, práškem do pečiva, solí, pepřem a moukou.

3

Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama těsto dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé až tuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.

4

Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5–6 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme je horké.

Poznámka

Bramborové knedlíčky – kluzky podáváme nejčastěji k pečenému nebo uzenému masu s kyselým zelím, nebo samostatně, polité sádlem a osmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept