Recept

Pohankové knedlíčky se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 35592

Ingredience

0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pohanková
0,1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 465 kcal
Kilojoule 1 946kJ
19% Sacharidy 69 g
20% Tuky 15 g
32% Sodík 636 mg
23% Bílkoviny 13 g

Pohankové knedlíčky se slaninou postup přípravy receptu:

1

Slaninu a rohlíky nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si slaninu rozpustíme, přidáme k ní rohlíky a společně krátce osmažíme. Směs vyklopíme do mísy, přidáme pohankovou mouku, sůl, pepř, prášek do pečiva, vejce a vše smícháme.

2

Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.

3

Do hrnce nalijeme 1,5–2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíčky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme horké.

Poznámka

Pohankové knedlíčky podáváme nejčastěji k masu, omáčkám nebo samostatně s osmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept