Palibrada – pikantní zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Palibrada – pikantní zelí
Palibrada – pikantní zelí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35594 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kmín celý |
2,5 dl | Mléko plnotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 372,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 389,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Palibrada – pikantní zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Čerstvé hlávkové zelí očistíme a listy nahrubo pokrájíme. Slaninu pokrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci rozpálíme slaninu a když se začne smažit dorůžova, přidáme cibuli, kterou zpěníme. Pak přidáme zelí, kmín, sůl, cukr, čerstvě pomletý pepř, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlehnědou jíšku. Tu zalijeme 2,5 dl mléka, jíšku vymícháme dohladka a zamícháme ji k zelí. Dusíme ještě 5 minut a podáváme. |
Poznámka
Zelí podáváme jako přílohu.