Pirohy s houbami a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy s houbami a rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35595 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
30 g | Cukr krupice |
100 g | Houby čerstvé |
500 g | Listové těsto |
4 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rýže loupaná |
80 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 96,4mg |
Draslík | 215,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Listové těsto, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy s houbami a rýží postup přípravy receptu:
1 | 2 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno. |
2 | Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme. |
3 | V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby. |
4 | Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |