Recept

Pirohy s houbami a rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 35595
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
30 g Cukr krupice
100 g Houby čerstvé
500 g Listové těsto
4 g Pepř černý mletý
150 g Rýže loupaná
80 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
11% Sacharidy 39 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 346 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pirohy s houbami a rýží postup přípravy receptu:

1

2 vejce uvaříme natvrdo, ochladíme ve studené vodě a oloupané nasekáme nadrobno.

2

Na polovině sádla osmažíme 1 nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, dosladíme.

3

V hrnci na druhé polovině sádla osmažíme druhou cibuli nadrobno, přidáme rýži a 3 dl osolené vody a necháme vařit na mírném ohni doměkka. Do hotové rýže vmícháme nakrájené čerstvé houby.

4

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce, na každý čtverec dáme porci zelí, vejce a rýže s houbami. Přeložíme, aby vznikl trojúhelník, a pečlivě stiskneme okraje k sobě. Pirohy poklademe na plech a potřeme ušlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept