Recept

Pohankové noky s petrželkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35598

Ingredience

300 g Mouka pohanková
200 g Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Pšeničná krupice
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,7 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 444kJ
31% Sacharidy 112 g
10% Tuky 8 g
21% Sodík 426 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pohankové noky s petrželkou postup přípravy receptu:

1

Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

2

Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto.

3

V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody.

4

Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme.

Poznámka

Pohankové noky podáváme jako přílohu k masovým, zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept