Pohankové noky s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohankové noky s petrželkou
Pohankové noky s petrželkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35598 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pohanková |
200 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pšeničná krupice |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,7 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 67,3mg |
Draslík | 80,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pohanková, Mouka polohrubá, Petržel - nať, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pohankové noky s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. |
2 | Do mísy nasypeme pohankovou a polohrubou mouku, krupici, petrželku, sůl, vejce, 2–3 dl vody, lžíci másla a vše zpracujeme v polotuhé hladké těsto. |
3 | V hrnci přivedeme k varu 1,5 litru vody s 1 lžičkou soli. Lžičkou namočenou do teplé vody vykrajujeme noky, které pokládáme do vařící vody. |
4 | Noky vaříme 5 minut, pak je vyjmeme a podáváme. |
Poznámka
Pohankové noky podáváme jako přílohu k masovým, zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám.