Jednoduchý recept

Telecí řízek se šunkou a vejcem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 356

Ingredience

200 ml Hovězí vývar základní
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
150 g Máslo čerstvé
20 g Sůl
1000 g Telecí kýta
100 g Tuk
400 g Vejce slepičí
200 g Šunka dušená
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 737kJ
1% Sacharidy 2 g
42% Tuky 31 g
49% Sodík 987 mg
55% Bílkoviny 31 g

Telecí řízek se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:

1

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.

2

Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.

3

V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.

4

Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept