Telecí řízek se šunkou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízek se šunkou a vejcem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 356 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
1000 g | Telecí kýta |
100 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 284,7mg |
Draslík | 475,4mg |
Vláknina | 860,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Telecí kýta, Tuk, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízek se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme. |
2 | Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme. |
3 | V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce. |
4 | Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce. |
5 | Ihned podáváme. |