Pečená jablka plněná sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablka plněná sýrovým krémem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 35604 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
1 ks | Pomeranče |
sýrový krém | |
---|---|
80 g | Marmeláda jahodová |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
250 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 306,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mléko plnotučné, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablka plněná sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, omyjeme a jádřince opatrně dostraníme. Otvory po jádřincích ještě mírně vyhloubíme a naplníme cukrem. |
2 | Jablka urovnáme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Pečeme je ve středně vyhřáté troubě téměř doměkka. |
3 | Po vychladnutí upečená jablka naplníme sýrovým krémem. |
4 | Krém připravíme rozmícháním žervé nebo lučiny s mlékem a jahodovou marmeládou. |
5 | Jablka upravíme na talířky a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče. |