Recept

Dušená jablka s vanilkovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 35605
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Cukr krupice
4 ks Jablka
80 g Marmeláda jahodová
1 ks Pomeranče
vanilkový krém
40 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
500 ml Mléko plnotučné
30 g Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 346 kcal
Kilojoule 1 450kJ
21% Sacharidy 76 g
6% Tuky 5 g
3% Sodík 59 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dušená jablka s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, omyjeme a zbavíme jádřinců. Vložíme je do kastrolu, posypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.

2

Částečně vychladlá jablka naplníme marmeládou, upravíme do mističek a přelijeme vanilkovým krémem. Necháme vychladnout.

3

Příprava krému: V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Krém osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.

4

Dezert ozdobíme dílky oloupaného pomeranče a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept