Salát s pečenými paprikami a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s pečenými paprikami a bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35607 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny Fusilli |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Pesto |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 89,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 819,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli, Pesto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s pečenými paprikami a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si opečeme v troubě papriky. Pečeme 10 minut a často otáčíme. Horké papriky vložíme do igelitového sáčku, který zavážeme a necháme vychladnout. Uvaříme těstoviny dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. |
2 | Nakládané pesto s olejem a citrónovou šťávou smícháme v míse. Uvařené těstoviny slijeme a smícháme se zálivkou. Necháme vychladnout. |
3 | Papriky vyndáme ze sáčku a opláchneme pod studenou vodou. Opečenou slupku oloupeme, vyjmeme jádra se zrníčky a osušíme je. |
4 | Papriky, bazalku, koriandr a česnek si pokrájíme na kousky a smícháme s těstovinami. Dochutíme solí a pepřem. Můžeme servírovat. |