Pikantní guláš s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní guláš s játry
Pikantní guláš s játry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35608 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
300 g | Játra vepřová |
3 polévková lžíce | Kečup ostrý |
200 g | Lečo sterilované |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
3 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
400 g | Vepřový bok uzený |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 136,4mg |
Draslík | 470,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Játra vepřová, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní guláš s játry postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme na kostky nakrájený bůček, játra, podusíme, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme vodou a pod poklicí povaříme 20 minut. |
2 | Na kolečka nakrájíme papriku, feferonky, přisypeme do hrnce, vlijeme lečo a kečup. Na pánvičce připravíme zásmažku z 1 lžíce sádla a mouky, osmažíme, vsypeme do guláše a povaříme ještě asi 10 minut. |
Poznámka
Guláš podáváme na nahřátém talíři s čerstvým chlebem.