Vejce natvrdo s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce natvrdo s cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3561 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Okurky nakládané |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 496,7mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce natvrdo s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a urovnáme je na mísu. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a usmažíme na polovině másla. Na zbylém másle osmažíme strouhanku. |
3 | Obojím posypeme připravená vejce a obložíme okurkami nakrájenými na tenké plátky. |
Mají vám přijít hosté a vy nevíte, co neobyčejného byste jim nabídli. Pak zkuste tento recept. Je připravený do patnácti minutek, a když ho naaranžujete na větší mísu (nebo menší talířky, pokud bude hostů méně), úspěch máte zaručený.