Bliny obložené vejci a kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bliny obložené vejci a kaviárem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 35610 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Droždí |
2 kávová lžička | Kaviár |
1 hrst | Kerblík |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
35 g | Mouka pohanková |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana ke šlehání 30% |
1 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 370,9mg |
Draslík | 389,7mg |
Vláknina | 931,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kaviár, Kerblík, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání 30% nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bliny obložené vejci a kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny. |
2 | Bílky ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Na pánev s nepřilnavým povrchem, lehce vymazanou tukem a středně zahřátou, klademe po lžičkách těsto a pečeme jej tak dlouho, až se na povrchu začnou objevovat bubliny (1 až 2 minuty). Bochánky obrátíme a pečeme dozlatova. Necháme zchladnout. |
3 | V misce ušleháme čtyři vejce se 60 ml šlehačky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme na mírném plameni lžíci másla. Vlijeme vaječnou směs a lehce 2 až 3 minuty mícháme, aby vejce ztuhla pouze trochu. Pak je rozdělíme na hotové bliny a obložíme kaviárem z lososa a kerblíkem. |