Recept

Těstovinový salát nicoise

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35612
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
2 ks Čekanka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 ks Citrony
115 g Fazolové lusky zelené
105 ml Olej olivový extra panenský
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
6 ks Rajčata
2 špetka Sůl
250 g Těstoviny penne
400 g Tuňák ve vlastní šťávě
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 526kJ
15% Sacharidy 55 g
5% Tuky 4 g
26% Sodík 527 mg
65% Bílkoviny 37 g

Těstovinový salát nicoise postup přípravy receptu:

1

Zelené fazolové lusky rozkrájíme na 5 cm dlouhé kousky a vaříme 5 minut ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a opláchneme pod studenou vodou.

2

Do vroucí vody, ve které se vařily fazolové lusky, vložíme těstoviny. Znovu uvedeme k bodu varu a vaříme dle návodu na obalu.

3

Na mírném ohni zahřejeme pánev, nejlépe litinovou. Do oleje namočíme kousek papírové utěrky a potřeme s ní dno pánve. Tuňáka potřeme z obou stran olivovým olejem a dle chuti posypeme černým pepřem. Plátky ryby vložíme do pánve a smažíme při vysoké teplotě 2 minuty z obou stran. Hotové steaky vyjmeme a ponecháme stranou.

4

Uvařené těstoviny slijeme a vložíme do mísy. Přidáme zbývající olej, lusky, čtvrtky rajčátek, podélně rozpůlené černé olivy bez pecky, nakrájené nakládané ančovičky a nakonec pokrájenou petržel spolu s citrónovou šťávou. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.

5

Plátky tuňáka nakrájíme na menší kousky, kůži odstraníme. Kousky ryby vložíme k salátu a opatrně promícháme. Ochutnáme a popřípadě dosolíme a dopepříme. Hlubokou mísu vyložíme listy čekanky, přidáme těstovinový salát a ozdobíme měsíčky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept