Recept

Salát s kukuřicí a tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35616

Ingredience

1 hrst Bazalka
175 g Kukuřice sladká v nálevu
75 g Pečené papriky nakládané
175 g Tuňák v oleji
175 g Těstoviny Conchiglie
1 l Voda pitná
Zálivka
15 ml Balsamico ocet
5 ml Hořčice Dijonská
10 ml Med včelí
5 ml Ocet vinný červený
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
10% Sacharidy 37 g
6% Tuky 5 g
6% Sodík 119 mg
33% Bílkoviny 19 g

Salát s kukuřicí a tuňákem postup přípravy receptu:

1

Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a vychladnout.

2

Zhotovíme zálivku. Smícháme olej s oběma druhy octa. Přidáme hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem a znovu promícháme.

3

Zálivku smícháme s těstovinami a rozdrceným tuňákem. Poté přimícháme kukuřici, nakládané pečené papriky nakrájené na drobné kousky a znovu promícháme. Přimícháme polovinu množství pokrájené bazalky, ochutnáme, popřípadě znovu dochutíme. Salát servírujeme vychlazený, navrch nasypeme zbývající bazalku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept