Salát s kukuřicí a tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kukuřicí a tuňákem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 35616 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
175 g | Kukuřice sladká v nálevu |
75 g | Pečené papriky nakládané |
175 g | Těstoviny Conchiglie |
175 g | Tuňák v oleji |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
15 ml | Balsamico ocet |
5 ml | Hořčice Dijonská |
10 ml | Med včelí |
5 ml | Ocet vinný červený |
60 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 7,9mg |
Draslík | 134,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Tuňák v oleji, Voda pitná, Balsamico ocet, Med včelí, Ocet vinný červený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice sladká v nálevu, Těstoviny Conchiglie, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pečené papriky nakládané, Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kukuřicí a tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny připravíme dle postupu, který uvádí výrobci na obalu. Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat a vychladnout. |
2 | Zhotovíme zálivku. Smícháme olej s oběma druhy octa. Přidáme hořčici a med. Dochutíme solí a pepřem a znovu promícháme. |
3 | Zálivku smícháme s těstovinami a rozdrceným tuňákem. Poté přimícháme kukuřici, nakládané pečené papriky nakrájené na drobné kousky a znovu promícháme. Přimícháme polovinu množství pokrájené bazalky, ochutnáme, popřípadě znovu dochutíme. Salát servírujeme vychlazený, navrch nasypeme zbývající bazalku. |