Opékané bedly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané bedly
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 35617 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Bedly čerstvé |
4 krajíc | Chléb výběrový |
1 kávová lžička | Kmín celý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 34,3mg |
Vláknina | 367,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bedly čerstvé, Chléb výběrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané bedly postup přípravy receptu:
1 | Hlavičky čerstvých bedel očistíme, krátce opláchneme a necháme okapat. Nařízneme je na jednom místě ke středu a osolíme. |
2 | Na pánvi na rozehřátém sádle opékáme bedly po obou stranách a během opékání je posypeme kmínem. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem a můžeme doplnit čerstvou zeleninou. |