Recept

Růžový a zelený salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 35619
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Avokádo
4 polévková lžíce Bazalka
1 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
250 g Krevety tygří - loupané
15 ml Majonéza
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
225 g Těstoviny Farfalle
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 479 kcal
Kilojoule 2 005kJ
13% Sacharidy 47 g
17% Tuky 12 g
10% Sodík 197 mg
40% Bílkoviny 22 g

Růžový a zelený salát postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle postupu na obalu.

2

Mezitím smícháme v misce citrónovou šťávu s chilli papričkou, kterou zbavíme zrníček a nakrájíme na drobné kousky. Přidáme polovinu nakrájené čerstvé bazalky a koriandru. Dochutíme solí a pepřem. Pokapeme olejem a přimícháme majonézu. Šleháme do stavu husté směsi. Přimícháme oloupané vařené krevety.

3

Uvařené těstoviny necháme okapat a oschnout.

4

Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo. Dužinu nakrájíme na kostičky. Nakrájené avokádo smícháme s těstovinami, dresingem a krevetami. Ochutnáme a popřípadě dochutíme. Můžeme servírovat posypané zbývající bazalkou a koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept